fredag, januari 16, 2009

They will rock you - jag lovar!

Det var ungefär tio år sedan jag såg en musikal i London (Starlight Express, 2000) och en så här bra musikal har jag inte sett på...ja kanske inte tio år, men det var längesen. Jag och mina två reskompisar var alla med på att vi skulle försöka se en musikal när vi nu var i London, så vår första morgon åkte vi till Leicester square och köpte biljetter för halva priset. Det finns så klart många musikaler vi ville se, men var alla överens om att helst ville vi se Queens musikal "We Will Rock You".

Det var det bästa valet vi gjorde den dagen! Den helt suveräna musiken av Queen, ensemblens fantastiska sångröster och den härliga humorn gjorde musikalen jättebra! Det enda som saknades var att Peter Johansson skulle spelat huvudrollen Galileo, men då han slutade i We Will Rock You i september 2007 så var sannolikheten att få se honom inte så stor. Vi fick istället se den nuvarande rollinnehavarens understudy Jon Boydon vilket vi var glada för. Ricardo Afonso som egentligen har rollen kändes inte rätt som Galileo (vet egentligen inte varför). Hur som helst, jättebra musikal. Gå och se den!

Resten av tiden i London gick till mesta delen ut på att shoppa och resa tunnelbana. Sen sightseeingade vi också lite och tittade i lite fler affärer.

Få se nu om nåt roligt hände...

Första kvällen åt vi mat på en pub nära hotellet och trängde ner oss vid ett litet bord. Mannen bredvid skulle precis gå så vi fick hans också. Tack tack sa vi och sen gick han, men någon halvtimme senare var han tillbaka på puben. Han kanske glömde betala förut sa M, och det var precis det som hände. Han kom fram till oss skrattandes och sa att vi distraherade honom så mycket så han gick utan att betala. Han kom ända till hotellet innan han kom på det.

Första morgon där vaknade vi 6:18 av Jonas Gardell...s pjäs "Mormor gråter". Jenny hade varken ändrat tiden på mobilen till Londontid eller stängt av sin normala väckning.

"...och därför kan man inte få bruna barn." Mitt fina avslut på vår diskussion om blå/bruna ögon och resisiva gener. (menade så klart bruna ögon på barnen.)

Reskamraten M träffade sin syssling sista kvällen i London och vem sprang de på, eller såg kanske är mer rätt, utanför deras restaurang? Jo Twilight/Harry Potter-skådesplearen Robert Pattison.

Inga kommentarer: