söndag, april 04, 2010

Fågelskådning på hög nivå

Ett nytt inlägg med mest bilder. I helgen har vi firat påsk med påsklunch bestående av hemlagade köttbullar, potatisgratäng, ägg och tyvärr inte sill eftersom den är spårlöst försvunnen från kylen. Vi tror någon har stulit den. Sill är ju väldigt attraktivt i Namibia. Igår på påskafton gick vi ut till Joe's Beerhouse och åt god mat. Det var ett riktigt mysigt ställe och maten var väldigt god. Gemsbock med vitlökssmör, pomme frites och sallad. Efterrätten var hemlagad våffla med glass och papaya.
På långfredagen gick vi upp tidigt och åkte ut till Avisdammen för lite fågelskådning. Tom hette mannen som guidade oss runt i den vackra miljön. Vi började med att se en Vithövdad Havsörn på långt håll i kikare. Tyvärr fick vi inte se den närmare. Det fanns massor med pelikaner och vi såg Tornfalk, Häger och flera andra fåglar som jag inte kommer ihåg namnet på. Det var roliga två timmar och som present fick vi varsin almanacka för 2010 som Tom och hans fru hade gjort med fina bilder av Namibia de hade tagit.
Imorgon börjar vår sista vecka av arbete, vilket känns väldigt konstigt. Får se om vi hinner med allt vi har tänkt.
Hoppas alla har haft en härlig påsk, för det har vi. Igår var vi ute och shoppade och idag har vi legat vid poolen och solat och tagit oss ett dopp. Äntligen har vi badat i poolen efter 6 veckor här. Kan i och för sig bero på att den förra poolen var äcklig och sen byggde de en ny som i torsdags öppnades och det firades med ett poolparty.
Nu är Hanna på väg ut för att krossa chokladkaninerna och vi ska ta oss en runda kortspel.
Ha det så bra allihopa!
Under en lunch tog folket på kontoret med oss till Xwama i Katutura. Det var traditionell mat på traditionellt vis. Kul var det i alla fall att prova på.
Blacky är Claires, hostelets managers hund och är jättesöt. Hon blir alltid lika glad när hon får besök av andra hundar som hon kan leka med.


Craft Market var ett ställe med massor av olika butiker med Namibianskt hantverk.
Vi går riktigt in för fågelskådningen.

Det var massor med pelikaner som höll sig helst mitt ute på dammen.

Fin bro

Dassies fanns det gott om. Mindre gnagare som tydligen kallas Klippdasse på svenska. Det har nu blivit Sofies nya ord istället för att svära.

Dammen med Pelikanerna
Jag tittar igenom fågelboken efter något intressant medan Fia kikar på folk som badar.

Inga kommentarer: