lördag, april 10, 2010

Mot Sherwoodskogen!


Så var då tiden kommer för oss att packa våra väskor och resa från Windhoek och Namibia. Det känns väldigt dubbelt då detta ställe varit vårat hem i 7 beckor och vi har verkligen trivts och komit in i lunket. Samtidigt ska det bli väldigt skönt att komma härifrån och ut och resa lite. Det känns som om vi behöver semester från arbetet. Det komme bli så mycket att avsluta när vi kommer hem sen efter att vi har haft lite ledigt och fått lite distans.


Under tiden som gått sedan påskhelgen har Jennie och jag hunnit vara magsjuka och vi har hunnit avsluta vårt arbete här och tacka alla människor som hjälpt oss.


Vi kan börja med magsjukan. Då bara Jennie och jag blev dåliga har vi kommit fram till att det var den underbara maten på Joe's som gjorde det. Vi åt båda samma sak och valde båda medium-rare som tillagning. Det var nog inte så smart för vi tror att det var det kanske inte tillräckligt lagade köttet som gjorde det. Jennie hade den lite mildare versionen med magont (inte så kul det heller, men jag hade röstat för det istället för mitt). Jag däremot spenderade måndagsnatten inne i badrummet. Från 20.00 till 04.30 spydde jag med jämna mellanrum. Kunde dock sova lite grann emellan på badrumsgolvet. Tisdagen gick ut på att Hanna och Sofie hämtade saker åt oss två hela tiden och de var verkligen supergulliga! Onsdagen sen var Jennie och jag kvar på Chameleon, men vi satt ute och skrev,medan de andra två åkte iväg på möte och till kontoret.


På torsdagen var vi fit for fight igen och åkte ner till Rehoboth för en sista titt. Othero körde oss och det var ytterligare en tjej från avdelningen över som följde med ner. Bilen var inte den bästa, så vi vände tillbaka för att byta, men kom istället iväg en timme försent med samma bil. Tydligen skule man komma upp i 100 km/h på fjärde växeln innan man bytte till femte för att ratten och hela bilen inte skulle skaka. Väl i Rehoboth åkte vi runt med en man från Town Council och tittade på växthusen på akviferen, ett slakthus, en grisfarm och så avloppsreningsdammarna (låter roligt eller hur?) men det var riktigt bra och en kul dag.


Igår avslutade vi allt på kontoret och sa adjö och tack till folket där. På kvällen hämtade Greg, vår handledare, upp oss med sin fru och vi åkte iväg till Luigi and the Fish för att äta mat. Det var väldigt trevligt och Greg fick äntligen sin fiskskål (eller en Bohus sillskuta i glas)! Det var skönt att kunna träffa honom lite utanför kontoret och verkligen tacka för allt han hjälpt oss med. Båd han och hans fru är verkligen trevliga och jättesnälla!


Nu ska jag iväg och steka lite lamm, så vi snart kan äta. Nu är det bara två veckor i Sydafrika och sen kommer jga hem igen. Känns lite konstigt. Det har gått väldigt fort här samtidigt som 7 och snart 9 veckor känns som väldigt lång tid när man säger det.


Ha det så bra allihopa, så ska jag ha det med!

1 kommentar:

Julia sa...

Ja, det är fascinerande med tid, hur den kan vara vansinnigt snabb och lång samtidigt. Två veckor är verkligen ingenting till vardags - tur kanske att dagarna känns längre när man upplever mycket nytt, som ni ska göra, så man har en chans att hinna ta in vad det är man gör. :) Ha det kalasbra på eran tur, och simma lugnt (som ugglan sa)!